Reduceer de kosten van onboarding tot 73%

Organisaties met een hoge doorloop besteden vaak veel tijd aan het onboarden van personeel. Dit onboardingproces is van groot belang bij het behouden van een succesvol bedrijf. Het onboarden van medewerkers neemt vaak veel tijd in beslag en kost daarbij ook nog aardig wat geld. Volgens Macnaugthon en Medensky (2015) zorgt een goed ontwikkeld e-learning platform voor een gestructureerde uniforme leeromgeving. Hiermee kan de medewerker op de juiste manier onboard worden. Naast het feit dat dit minder tijd en geld kost, weet je ook zeker dat het de gewenste resultaten oplevert.

“Bij klassikale onboardingsprogramma’s is de informatieoverdracht niet uniform”

Voordelen van online onboarding:

Inzicht in ontwikkeling en verplichtingen van medewerkers

  • Lagere arbeidsinvestering
  • Aansluiting op verschillende leertempo’s
  • Onboarding start al vóór de eerste werkdag
  • Uniforme overdracht van informatie

E-Learning als oplossing voor het onboardingsprobleem

Waarom levert e-learning het gewenste resultaat? E-learning is gestructureerd en uniform. Hierdoor zien nieuwe medewerkers de informatie duidelijk en overzichtelijk voor zich en gaat er geen informatie verloren. De medewerker doorloopt de online onboarding op zijn eigen tempo. Dit is handig omdat de ene medewerker meer tijd nodig heeft met het doornemen van bepaalde onderwerpen dan de andere medewerker.

E-learning is dus een goede tool om medewerkers op een zorgvuldige, individuele, uniforme en effectieve manier te onboarden in de organisatie. Je verhoogt de kwaliteit en effectiviteit door het inzetten van e-learning in een onboardingsproces.

Rotra blijft succesvol door het online onboarden van nieuwe warehousemedewerkers

Hoe wij te werk gaan. Samen aan de slag!

Het werkprocess uitgelegd in 3 simpele stappen

nummer 1

Samen een onboardingsprogramma digitaliseren

nummer 1 afbeelding

Digitaliseer samen met ons het onboardingsprogramma en vervang de theoretische klassikale en één op één momenten. Denk hierbij aan de bedrijfsachtergrond, huisregels en de werkinstructies binnen de organisatie.

Nieuwe medewerkers op eigen tempo dit programma laten volgen

Laat een nieuwe medewerker nog vóór de eerste werkdag het onboardingsprogramma volgen. Zo begint de medewerker goed voorbereid aan de nieuwe stap in zijn of haar carrière. De medewerker volgt de onboarding zo in zijn of haar eigen tempo en krijgt de instructies op dezelfde manier als elke nieuwe medewerker.

nummer 3

Toets de vaardigheden en kennis van de gevolgde onboarding de eerste dag in de praktijk

Toets de gevolgde onboarding de eerste dag in de praktijk. Een medewerker laat de geleerde kennis en vaardigheden graag zien in de praktijk. Het aftoetsen van online instructies is een goede manier om theorie en praktijk dicht bij elkaar te brengen.

Wil je ons platform liever zelf even proberen?

Wij denken graag mee om opleiden binnen jouw bedrijf optimaal in te richten