Onboarding nieuwe medewerkers

Een goed begin is het halve werk!

Ontwikkel een online onboarding voor nieuwe medewerkers

Organisatie besteden vaak veel tijd aan het onboarden van nieuwe medewerkers. Een juiste onboarding van een nieuwe medewerker binnen de organisatie zorgt voor een betere employee journey. Dit begint al vóór de medewerker in dienst is. Een goed onboardingsprogramma voor nieuwe medewerkers bevat niet alleen basisinformatie, zoals de visie en missie van het bedrijf. De rol van de nieuwe medewerker en kennis van de cultuur zijn minstens zo belangrijk. Een nieuwe medewerker vormt al snel een eerste indruk van het bedrijf. Deze indruk is erg belangrijk voor het verdere loopbaanverloop van de medewerker binnen de organisatie.

Onboarding nieuwe medewerker digitaliseren

Het goed inwerken van medewerkers kost tijd. Een online onboarding van nieuwe medewerkers zorgt voor een minder arbeidsintensief inwerktraject. De uniformiteit die een online onboarding biedt, maakt het een goede basis om het inwerken van een nieuwe medewerker mee te starten. Een online onboarding geeft informatie duidelijk en overzichtelijk weer én er gaat geen belangrijke informatie verloren. Om samenwerken succesvol te maken is verwachtingsmanagement essentieel. In een online inwerktraject maakt de medewerker kennis met verwachtingen vanuit de organisatie.

Imago onboarding nieuwe medewerker

Overdragen van uitstraling

Door de tijd heen bouw je als bedrijf imago op. Het gedrag van medewerkers is een belangrijke factor voor het behouden van deze reputatie. In een online onboarding draag je voor het eerst de gewenste uitstraling vanuit de organisatie over op de nieuwe medewerker. Door een uniforme online onboarding zorg je dat medewerkers op de hoogte zijn van het gewenste gedrag en de uitstraling van het bedrijf beter meenemen naar klanten.

Een online tour door het bedrijf

Medewerkers een vertrouwd gevoel meegeven vóór hun eerste werkdag doe je met een virtuele tour door de vestiging. Je laat belangrijke elementen zien en maakt de locatie alvast herkenbaar. Het werken vanuit meerdere vestigingen maakt het vaak onmogelijk om medewerkers kennis te laten maken met de verschillende locaties. Door het toevoegen van virtuele rondleidingen voor de verschillende locaties krijgt de nieuwe medewerker een beeld van de werkomgeving van collega’s.

Start van een fijne leercultuur

In veel organisaties is een leven lang leren cultuur in opkomst. Via een online onboarding maakt de medewerker bij de start kennis met de manier van leren binnen het bedrijf. Voor veel medewerkers is de stap naar online leren een uitdaging. Het online aanbieden van het inwerktraject zorgt voor minder weerstand bij verplichte online cursussen in de loopbaan van de nieuwe medewerker. Zelfredzaamheid in e-learning is één van de belangrijkste succesfactoren voor een leercultuur.

Subsidie op online onboarding nieuwe medewerkers voor het MKB

MKB ondernemingen mogen voor het verbeteren van de leercultuur binnen de organisatie gebruik maken van de SLIM subsidie. Een onboarding online aanbieden aan nieuwe medewerkers vergroot de acceptatie van leren binnen de organisatie en komt daarom in aanmerking voor deze subsidie. De overheid stelt per organisatie die voldoet aan de gestelde eisen € 24.999 beschikbaar voor het stimuleren van leren en ontwikkelen in het midden- en kleinbedrijf.

Samen aan de slag met een online inwerktraject?

THAR helpt het inwerktraject van de organisatie gedeeltelijk te digitaliseren. Zo maak je van jouw onboarding e-learning. We halen de kennis uit specialisten binnen jouw organisatie en zorgen door middel van een co-creatie voor een snelle oplevering van een digitaal inwerktraject in jouw eigen leerplatform. Inwerken van nieuwe medewerkers was nog nooit zo eenvoudig.

Meer weten? Neem dan contact op met: 

Tjeu Tegels
085-9028907
tjeu@tharonline.nl