+31 (0) 859 028 907
Plan een online demo
Start een eigen leerplatform
Ontvang meer informatie

Code 95 VCA - Basis (U05 - 2)

De Code 95 VCA - Basis cursus richt zich op het benadrukken van de veiligheid en gezondheid van de chauffeur en anderen als ook factoren omtrent het milieu.

Deze VCA Basis opleiding zorgt voor een verhoogde kennis rondom veiligheids-, gezondheids- en milieuaspecten die van belang zijn op de werkvloer.

Voor wie is de Code 95 VCA - Basis?

De VCA - Basis cursus is bedoeld om werknemers die geen leidinggevende functie hebben en die niet actief zijn als ZZP'er te voorzien van een certificaat die aantoont dat zij veilig en duurzaam kunnen werken. Het wordt aangeraden dat werknemers van wie het certificaat is verlopen of zij die nog niet eerder de opleiding hebben gevolgd, de cursus volgen. 

Zoek en boek de Code 95 VCA -Basis

Uit welke onderdelen bestaat de Code 95 VCA - Basis?

De VCA basis cursus bestaat uit een e-learning en een praktijkgedeelte. In totaal neemt de opleiding 7 uur in beslag, waarvan 4 uur besteedt wordt aan de e-learning en 3 uur aan het praktijkdeel. De e-learning kan pas 10 dagen voor aanvang van het praktijkgedeelte worden gemaakt, zodat de cursist goed voorbereidt dit deel in gaat. 

E-learning

De theoretische e-learning is gestructureerd door de verschillende onderwerpen omtrent veiligheid, gezondheid en milieu onder te verdelen in hoofdstukken, waarna de cursisten ieder hoofdstuk afsluiten door middel van een toets. De theorie wordt verduidelijkt door visueel ondersteunend materiaal. Om te cursus zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de persoonlijke omstandigheden van de cursisten kan de cursus in eigen leertempo worden doorlopen. Dit houdt in dat de cursus op ieder moment kan worden gepauzeerd en op een later moment kan worden voortgezet.

Praktijkrit

Nu de VCA basis e-learning succesvol is afgerond neemt de cursist deel aan een klassikale les die geven wordt door een VCA - Basis docent. Hier worden de VGM onderwerpen nogmaals besproken. Door de herhaling van de lesstof en het verduidelijken van de stof door de docent zijn de cursisten in staat om de opgedane kennis later op de werkvloer juist in te zetten. 

Hoe organiseer ik deze cursus?

De cursisten krijgen toegang voor de e-learning via het leerplatform van THAR. De cursisten krijgen een individueel account waarop hun progressie en certificering van de cursus automatisch wordt bijgehouden. Het is van belang dat de cursist toegang heeft tot het internet via een telefoon, tablet of laptop om zo de e-learning te kunnen maken. Mocht de cursist ten tijde of voorafgaand aan de VCA cursus vragen hebben dan staat de helpdesk van THAR van 8:00 tot 22:00 klaar om in antwoorden op de vragen te voorzien. Voor de praktijkcursus is het mogelijk om docenten op eigen locatie in te zetten zodat het voor de cursisten gemakkelijker te bereiken is. Wel is het dan nodig om de docent beschikking te geven over een presentatieruimte met visuele ondersteuning om de cursus te kunnen geven. In samenspraak met werknemers van THAR kunnen de verschillende mogelijkheden worden besproken om zo efficiënt mogelijk de cursisten van de VCA kennis te voorzien.

Veelgestelde vragen

Wij merken dat de Code 95 bij veel mensen veel vragen oproept, waardoor we de belangrijkste vragen omtrent de Code 95 beantwoorden in onze kennisbank. Wil je liever jouw vraag persoonlijk stellen? Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder!

Een andere opleiding die te maken heeft met milieu die jou wellicht ook interesseert: Vervoer afvalstoffen

Kennisbank
Code 95 VCA - Basis (U05 - 2)
Veiligheid, Gezondheid en Milieu
SOOB
Tot €100
Code 95
7 theoriepunten
Deelnemers per docent
-
Voertuig
-
Prijs
Afhankelijk van boeking
Geldigheid certificaat
10 jaar
De beste leeroplossing?

Aline denkt graag mee. Bel haar op 085-9028907 of stuur haar een e-mail via info@tharonline.nl