+31 (0) 859 028 907
Plan een online demo
Start een eigen leerplatform
Ontvang meer informatie

Code 95 Het Nieuwe Rijden (HNR) (W01 - 1)

De HNR cursus verhoogt de efficiëntie en rijdt veiliger in het verkeer.

De HNR opleiding zorgt voor een beter milieu door een verlaagde CO2-uitstoot als gevolg van verminderd brandstofverbruik. Het Nieuwe Rijden heeft echter ook voordelen voor de chauffeurs zelf doordat zij een efficiëntere rijstijl aanleren waar de verkeersveiligheid door toeneemt. De combinatie van voordelen voor mens en milieu zorgt ervoor dat Het Nieuwe Rijden een waardevolle cursus is voor jouw chauffeurs!

Voor wie is de Code 95 HNR?

De Het Nieuwe Rijden cursus is bedoeld voor beroepschauffeurs die in het bezit zijn van rijbewijs C. De HNR cursus is bedoelt voor bedrijven die bij willen dragen aan duurzamer wegverkeer door het verminderen van het brandstofverbruik en het verlagen van zowel de CO2-uitstoot als de geluidsoverlast van de voertuigen. Het Nieuwe Rijden leert de chauffeurs nieuwe rijtechnieken en tezamen met het onderdeel verkeersinzichtelijk rijgedrag neemt agressie en ongenoegen in het verkeer af.

Zoek en boek de Code 95 Het Nieuwe Rijden

Uit welke onderdelen bestaat de Code 95 HNR?

De opleiding bestaat uit een theoretische e-learning en een praktijkrit. De e-learning neemt vier uur in beslag en het is verplicht dat die succesvol is afgerond voordat de cursisten aan de praktijkrit deelnemen. Om de kennis zo vers mogelijk in het geheugen van de leerling te hebben, kan de e-learning pas 10 dagen voor aanvang van de praktijkrit worden gemaakt. 

E-learning

De e-learning behandeld de belangrijkste onderwerpen rondom duurzamer rijverkeer en HNR via meerdere hoofdstukken die worden afgesloten met bijbehorende toetsingsvragen. Deze vragen moeten correct worden beantwoordt om door te mogen naar het volgende hoofdstuk. Door middel van ondersteunend visueel beeldmateriaal wordt de theorie zo duidelijk mogelijk uitgelegd waardoor de stof goed te begrijpen is voor de cursist. Na afronding krijgen de cursisten een Het Nieuwe Rijden certificaat dat nodig is om toegang te krijgen tot het praktijkgedeelte.

Praktijkrit

Het praktijkgedeelte bestaat uit twee praktijkritten. In de eerste rit rijdt de chauffeur volgens zijn eigen rijstijl en worden de gegevens van de rit genoteerd. De gegevens zijn onder andere het brandstofverbruik, de rijtijd, de gereden kilometers en de gemiddelde snelheid. Na afloop van de rit krijgt de chauffeur uitleg over de Het Nieuwe Rijden rijtechnieken. Hierna begint de chauffeur zijn tweede rit waarin die de nieuwe rijtechnieken toepast. De gegevens van de twee ritten worden met elkaar vergeleken waarna aan de chauffeur wordt aangetoond dat door middel van de nieuwe rijtechnieken brandstof en vaak ook tijd wordt bespaard. Dit zorgt ervoor dat de chauffeur na afronding van de opleiding de nieuwe rijtechnieken tijdens zijn werk ook gaat gebruiken.

Hoe organiseer ik de HNR cursus?

De cursus Het Nieuwe Rijden wordt aangeboden via het leerplatform van THAR. In de boekingstool selecteer je één pakket waarin zowel de e-learning als de praktijkles ondervallen. Ook kies je voor het praktijkgedeelte een van de zelfstandige HNR docenten uit de database die de fysieke opleiding komen geven. Zodra de boeking is voltooid, worden automatisch je werknemers, het CBR en de opleider ingelicht. Als je je boekingen nog eens wilt bekijken dan kan dit via één overzichtelijke pagina die alle data bijhoudt zodat er niks verloren gaat.  

Incompany

Voor de Het Nieuwe Rijden praktijkonderdeel mag de docent twee chauffeurs meenemen. Je kunt er zelf voor kiezen om met een eigen voertuig te rijden, maar het is ook mogelijk dat de docent een voertuig meeneemt.

Veelgestelde vragen

Code 95 kent steeds meer bijzonderheden en dit roept soms vragen op. In onze kennisbank zijn daarom antwoorden op de meest gestelde Code 95 vragen gegeven. Wil je liever jouw vraag persoonlijk stellen? Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder!

Andere opleidingen rondom Rijvaardigheid die wellicht ook interessant zijn voor jou: Actualisering vakbekwaamheid chauffeur, Verkeerseducatie en Rijoptimalisatie

Kennisbank
Code 95 Het Nieuwe Rijden (HNR) (W01 - 1)
Efficiënter door het verkeer
Geldigheid certificaat
Niet van toepassing
SOOB
Tot €100
Code 95
7 praktijkuren
Prijs
Afhankelijk van boeking
Voertuig
-
Deelnemers per docent
-
De beste leeroplossing?

Aline denkt graag mee. Bel haar op 085-9028907 of stuur haar een e-mail via info@tharonline.nl