+31 (0) 859 028 907
Plan een online demo
Start een eigen leerplatform
Ontvang meer informatie

Leercultuur

Leercultuur stimuleren met een leerplatform

Bedrijven die continu leren omarmen zijn in de basis succesvoller en zijn de concurrentie telkens net een stap voor. Maar een leercultuur creëren voor praktische medewerkers. Hoe pak je dat aan?

Meer betrokkenheid

Investeer in de kennis en ontwikkeling van medewerkers. Dit zorgt voor meer betrokkenheid op korte en lange termijn.

Verhoging productiviteit

Extra kennis en vaardigheden zorgen voor een verhoging van de productiviteit van jouw medewerkers.

Meer flexibiliteit

Dankzij betere kennis over nieuwe ontwikkelingen gaan jouw medewerkers hier flexibeler mee om.

De basis van een leercultuur

Een leercultuur helpt medewerkers goed op te leiden. Dit zorgt voor een continue ontwikkeling van je medewerkers en stelt jouw organisatie in staat om succesvoller te zijn. Een leerplatform is de drijvende kracht achter een leercultuur. Denk hierbij aan goed ingeregelde onboarding- of opleidingsprogramma’s. Creëer daarom een leercultuur met THAR, jouw leerplatform voor praktische medewerkers. 

Een leercultuur stimuleert succes

Wil jij een betere werkgever zijn voor jouw medewerkers? Wil jij jouw concurrentie voor zijn? Kortom: wil jij meer succes voor jouw organisatie? Creëer dan een leercultuur voor jouw medewerkers. Door leren centraal te stellen binnen jouw organisatie, stimuleer je succes op lange termijn. Maar hoe zorg je voor een leercultuur als je te maken hebt met praktijkgerichte beroepen? Hier kan THAR je bij helpen door een leerplatform op te zetten aangepast aan de huisstijl en wensen van jouw bedrijf.

Bouw aan een goede leercultuur

Een leercultuur is een middel om jouw organisatiedoelen te behalen. Het leerplan vormt de basis van een leercultuur. Hierin staat een concrete doelstelling die je helpt om richting te houden in de dagdagelijkse praktijk. Verder maak je medewerkers bewust van het belang van leren en zorg je voor zelfredzaamheid door het faciliteren in een online leerplatform. Wil je meer weten? Neem voor meer informatie contact op met ons team.

Kennis behouden in jouw organisatie

Het is binnen een leercultuur belangrijk om afspraken te maken. Daarom spreek je met je medewerkers af wat je van ze verwacht en leg je dit vast. Bovendien zorg je voor de juiste faciliteiten en duidelijkheid . Dit gaat om bijvoorbeeld: studiecontracten, leerverplichtingen of de tijdsinvestering. Een Learning Management Systeem (LMS) zoals THAR is hierbij esstentieel omdat je zowel cursussen en opleidingen kan boeken als resultaten inzichtelijk kan maken.

Hoe ziet een leercultuur eruit voor jouw organisatie?

Iedere organisatie is uniek in zijn doen of laten. De manier hoe jouw leercultuur is ingericht, is anders dan die van jouw concurrent. Hoe ziet een leercultuur eruit voor jouw organisatie? Hoe presenteer je bijvoorbeeld een optimaal onboarding programma? Hoe richt je praktijkopleidingen in voor bepaalde functies? Bij THAR zijn wij gespecialiseerd in dit soort vraagstukken. Aarzel niet om contact met ons op te nemen!

Hulp nodig om leren effectief in te zetten?

Marlieke en onze andere collega’s zijn dol op meedenken. Bel ons op: 085-9028907 of stuur een e-mail naar: info@tharonline.nl