+31 (0) 859 028 907
Plan een online demo
Start een eigen leerplatform
Ontvang meer informatie

Code 95 opleidingen

Organiseer eenvoudig & snel de Code 95 voor jouw chauffeurs.

Bij THAR boek je snel en eenvoudig de meest geschikte Code 95 opleidingen voor jouw chauffeurs. Wij helpen jouw medewerkers met het behalen van hun verplichte nascholingspunten, op een manier die goed aansluit bij de praktijk van jouw bedrijf. We brengen vraag en aanbod van Code 95 opleidingen heel gericht bij elkaar.

Kies uit verschillende Code 95 opleidingen door heel Nederland.

  • Gepersonaliseerd leerplatform
  • Vergelijk prijs en kwaliteit
  • Snel en eenvoudig geregeld
  • Startgarantie bij boeken
Zoek en boek een Code 95 opleiding

In 2021 heb je de keuze uit meer dan 52 verschillende Code 95 onderwerpen. Elke 5 jaar volgen chauffeurs verplicht 35 nascholingsuren, waarvan minimaal 7 uur praktijkcursus. De overige uren worden naar keuze ingevuld met theorie- of praktijkcursussen.

Boek via THAR jouw code 95 opleiding

Afhankelijk van de werkzaamheden van jouw chauffeurs kies je de onderwerpen die het beste aansluiten. Het cursusonderwerp kun je bepalen op basis van specifieke activiteiten, doelstellingen van het bedrijf of persoonlijke ontwikkelpunten van de medewerker. Vind je het moeilijk een keuze te maken in dit grote aanbod? Neem dan gerust contact met ons op voor advies.

Hoe boek ik een Code 95 cursus?

Via het THAR platform zoek en boek je de cursus die het beste aansluit bij jouw wensen. Je krijgt beschikking over een database met cursusplaatsen bij opleiders door heel Nederland. Of je zoekt eenvoudig naar zelfstandige, vakbekwame docenten die bij jou op locatie de cursus verzorgen. Zo is de oplossing voor het organiseren van jouw nascholing Code 95 cursus altijd binnen een paar klikken beschikbaar. In onze Opleidingsbibliotheek zie je ons aanbod van cursussen. Echter is het ook mogelijk om persoonlijke cursussen te ontwikkelen. Neem hiervoor contact op met kantoor of met de helpdesk.

Is Code 95 nascholing verplicht?

De Code 95 is verplicht voor het beroepsmatig besturen van een voertuig waarvoor rijbewijs C1(E), C(E), D1(E) of D(E) noodzakelijk is. Code 95 nascholing is verplicht voor alle beroepschauffeurs uit de EU en beroepschauffeurs die in de EU werken. Dit is geregeld in de Richtlijn vakbekwaamheid.

Hoe registreer ik Code 95 bij het CBR?

De registratie bij het CBR doen wij voor je. Of je nou kiest voor een opleidingsinstituut of een docent op locatie, alle Code 95 cursussen die je via het THAR platform boekt zijn goedgekeurd door het CBR. Ze leveren je medewerkers dus altijd nascholingspunten op. Hoeveel? Dat is afhankelijk van het aantal opleidingsuren en kan variëren van 7, 14 tot 21 punten.

Overzicht Code 95 medewerkers opvragen?

Wil je Code 95 cursussen gaan organiseren, dan heb je eerst inzicht nodig in de Code 95 status van de volledige chauffeursgroep. Het verzamelen van deze gegevens is vaak een flinke uitdaging, omdat alleen de chauffeur zelf zijn actuele puntenstatus kan bekijken. Het platform van THAR zorgt ervoor dat je altijd op de hoogte bent van de Code 95 status van al jouw chauffeurs. Wist je dat onze software je zelfs een signaal geeft als er een vervaldatum nadert? Op die manier heb je altijd zicht op de voortgang en bieden wij je een extra hulpmiddel om de nascholing op tijd te organiseren.

Kan ik Code 95 online regelen?

Het is gedeeltelijk toegestaan om Code 95 nascholing met e-learning te volgen. Elke chauffeur moet 5 keer per jaar 35 uur nascholing behalen. Hiervan mag 12 uur ingevuld worden door middel van e-learning. De e-learning van THAR is speciaal ontwikkeld voor een doelgroep van praktijkmedewerkers en is volledig goedgekeurd door het CBR. De combinatie van online leren in combinatie met praktijk wordt ook wel ‘blended learning’ genoemd. Het zorgt voor minder contacturen en meer flexibiliteit voor de medewerker.

Kan de opleiding op maat?

Binnen de CBR regels voor Code 95 nascholing zijn er veel maatwerkmogelijkheden. In onze ervaring is maatwerk een krachtig instrument. Bij THAR besteden we veel tijd en aandacht aan het samenstellen van kwalitatief sterke en bedrijfsgerichte cursussen. De opleidingsdoelstelling staat daarin altijd centraal. Klinkt maatwerk te duur? Ons team zoekt naar oplossingen en mogelijkheden die jou positief verrassen.

Is er subsidie mogelijk voor Code 95?

Voor een aantal nascholing Code 95 cursussen is er subsidie mogelijk. Om in aanmerking te komen voor deze subsidies moet je aangesloten zijn bij het Sectorinstituut transport & logistiek. Elke werkgever en medewerker die hieronder valt draagt maandelijks een zogenaamd SOOB-bedrag af. SOOB stelt subsidies beschikbaar aan werkgevers die kiezen voor bepaalde nascholingsonderwerpen. THAR zorgt voor de aanmelding van deze subsidie en het afronden van het subsidiedossier.

Opleidingen die mogelijk interessant zijn voor jou: ADR, vorkheftruck, Rijoptimalisatie, VCA - Basis en Het Nieuwe Rijden.

Code 95 organiseren?

Audrey denkt graag mee. Bel haar op 085-3033398 of stuur haar een e-mail via: info@tharonline.nl